Halil İnalcık Doğru Demiş, Asıl Soru Sana Noluyor

Hani adam köşe yazarı dersin. Oraya belirli basamaklara basmış ta çıkmış yazıyor dersin, beri durursun ama, o köşe yazarı koskoca Prof.Dr. Halil İnalcık ile ilgili bir eleştiri yazınca ve bu eleştiri de saçma sapan olunca herhalde bize de bu adamı eleştirmek için bir iki satır yazmaya izin vardır.

Neymiş efendim. İnalcık, ortaya attığı “Avrupa’nın bugüne kadar Türk Devleti’ne karşı bu bakışı ve tutumu gerçekten değişmiş midir? Yoksa eski zihniyet ve alışkanlıklar, yeni tertipler örtüsü altında devam mı ediyor?” sorusunu bakın nasıl cevaplıyormuş:

“Tarihçinin gözlemi şudur: Batı bugün de Türkiye’yi kendi politikaları çizgisinde yürümeye zorlamak için, etnik ayrılıkçıları kışkırtmak, tıpkı Osmanlı döneminde olduğu gibi, müdahaleci, vesayetçi, baskı metotlarını başka bir kamuflaj altında devam ettirmek peşindedir. Bugün ABD dahil Avrupa politikası, Ermeni iddialarını açıkça desteklemiyor mu? Bir bölüm vatandaşımıza sahip çıkarak, dışarıda onların yıkıcı organlarını himayeleri altında tutmuyor mu? Onbinlerce vatandaşımızın hayatına kasteden bir kişiyi hapishanesinde ziyaret için daha dün bir heyet göndermedi mi? Bütün bunları, Islahat Fermanı zamanındaki gibi, Türkiye’nin Batı hukuku ve insan hakları standartlarına uygun hale getirilmesi için yapmak gerektiğine bizi inandırmak istiyor, anlaşmalar imzalatıyorlar…”

Beyefendi bu alıntıyı yaptıktan sonra şöyle devam etmiş: "Nasıl bir şeydi bu satırlar? Bize kimi, kimleri hatırlatıyordu. Bu satırları okuduktan sonra kime “Hoş geldin” demeliydik?

Bu satırlar bir bilim adamının kalemine mi, yoksa bir ‘ideolog’un kalemine mi daha çok yakışıyordu?"

Yaw arkadaş. NE DİYECEKTİ? KOSKOCA TARİHÇİ ADAM, DOĞRU NEYSE ONU SÖYLEMİŞ. SENİN MUTLULUĞUN İÇİN GERÇEKLERİ ÖRTBAS MI EDECEKTİ?

Halil İnalcık ayrıca şunu söylemiş. "Büyük Britanya Başbakanı Gladstone 1876’da, gayz ve kinini, ‘Türkler, ancak varlıkları yok olmakla tarihe kendilerini affettirebilirler’ diyecek kadar ileri götürmüştür. Bugün sözde Ermeni davası, Batı parlamentolarında ayakta alkışlarla benimseniyorsa, bu sadece bize tarihi husumet psikozunun asla ölmediğini göstermektedir.”

Yaw bunlar gerçeğin ta kendisi değil mi?

BATININ SANA GEÇMİŞTEN GELEN BİR KİNİ VAR. BİR ŞEY VARSA BİZ ONA VAR DERİZ. BUNDAN DAHA DOĞAL BİR ŞEY VAR MI?

O halde asıl soru, sen bundan neden rahatsız oluyorsun?

http://www.diken.com.tr/halil-inalcik-gibi-buyuk-bir-tarihci-bile-nicin-boyle-konusur/

Comments

Popular Posts