MICHAEL SIKKOFIELD 15 TEMMUZ DARBECİĞİNE CEVAP

Sikkofield diye birinin yazdığı bir yazı internette dolanıyor. Özet olarak aşağıdaki sonuçları yazmış. Şimdi olayın detayları baya açığa çıktıktan sonra bunları savunur mu bilinmez. Maddeleri teker teker ele alalım:

1) Darbe girişimi kaybetmeye mahkum bir tiyatroydu.

KESİNLİKLE YANLIŞ. DARBE KESİN BAŞARI AMAÇLANARAK PLANLANDI. ÇOK DETAYLI PLANLANDI. FAKAT İKİ ÜÇ BEKLENMEYEN OLAY DARBEYİ BALTALADI. BUNLARIN BİRİ ÖZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞINDA EFSANE ASKER ÖMER HALİS DEMİR'İN TUĞGENERAL KILIĞINDAKİ ŞEREFSİZİ ALNINDAN VURMASIDIR. BU OLAY BÜTÜN TÜRKİYE'Yİ KONTROL EDEN NOKTANIN KONTROLÜNÜN DARBECİLERİN ELİNE GEÇMEYİP, DARBENİN AKSİ YÖNDE İŞLEMESİNE NEDEN OLMUŞTUR.

ANKARAYA İNEN F16'LAR SİLAH YÜKLEMESİ YAPMAK İSTEYİNCE, ASTSUBAYLAR SİZ NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ ,BU NORMAL DEĞİL DEYİP DİRENDİ. 60 ASTSUBAY TEHDİT EDİLİNCE KAÇTI.

TABİ SIKKOFIELD BU VE BENZERİ OLAYLARI HESABA KATMADI.

DARBE TİYATROMU DEĞİL Mİ KARAR VERMEDEN ÖNCE METE YARAR'IN OLAYLARIN DETAYLARINI ANLATTIĞI PROGRAMLAR İZLENMEK ZORUNDADIR !!!!!!!
2) Darbe girişimi asla ve asla AKP tarafından organize edilmedi.
DOĞRU
3) Darbe girişimi zayıf dahi olsa, yine de AKP'nin organize edebileceği çapta bir iş değildi.
DOĞRU
4) Darbe girişimi küresel çetenin emriyle oldu
DOĞRU

5) TSK'daki Fethullahçı veya diğer ABD komutası altındaki adamların bir kısmı feda edildi. Fakat kesinlikle hepsi edilmedi. Tayyip Erdoğan'ın söylediği "Bu olay aslında Allah'ın bir hediyesi, Fethullahçılar TSK'dan temizlenecek" lafı Polyannacılık.
DARBENİN BAŞARILI OLMASI PLANLANIYORDU. PLAN B DAHA FARKLI BİR ŞEY. BUNA BİR YOKLAMA DİYENLER VAR. ANCAK ASIL PROBLEM, İKİNCİ PLANIN TÜRKİYE'NİN NATODAN ÇIKARILIP, TÜRKİYE'YE ASKERİ MÜDAHALE TARZI SALDIRIYA GEÇMESİ. YABANCI BASINI TAKİP EDİNCE TÜRKİYE'NİN NATODAN ÇIKARILMASI DİLLENDİRİLİYOR.

6) Tayyip Erdoğan bu zayıf darbe girişiminden haberdardı, girişimin olacağını da, fiyaskoyla biteceğini de iyi biliyordu.

KESİNLİKLE HAYIR. DURUM ŞU. AYLARDIR SÜREKLİ MİTTEN DARBE OLABİLİR HABERİ GELİYORDU. HATTA ARTIK MİT BAZEN YUKARIYA YANSITMIYORDU. ÖYLE DE OLSA BU OLAYDA CUMA GÜNÜ MİT ŞÜPHELENDİ VE BİRLİKLERE BİR DARBE ŞÜPHESİ İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ. ANCAK BU BİLGİ ZATEN BİRLİKLERİN YARISINA SAHİP FETÖ ELEMANLARININ ELİNE GEÇTİ. BUNLAR DA GECE SAAT 03:00 DE YAPACAKLARI DARBEYİ ERKENE ALMAK ZORUNDA KALDILAR.
BİLGİNİN AKIŞI KARIŞIK. ANCAK SONUÇ ŞU: ERDOĞAN O GÜNKÜ DARBEYİ ENİŞTESİNDEN ÖĞRENDİ. YANİ HER NE KADAR BİR DARBE BEKLENTİSİ OLSA DA, O GÜN OLDUĞUNU ENİŞTESİNDEN ÖĞRENDİ.
ERDOĞAN'IN DARBENİN FİYASKO İLE BİTECEĞİNDEN EMİN OLMASI GÜÇ. ÇÜNKÜ ERDOĞAN DİREKTEN DÖNDÜ. BUNUN BÖYLE OLDUĞUNU METE YARAR'DAN DETAYLARI DİNLEMEDEN ANLAYAMAZSINIZ.

7) Amaç AKP veya Tayyip'e hizmet etmiyordu, onlar geçici olarak nimetlenecekler. Amaç küresel çetenin Türkiye'deki yeni hamlelerine zemin hazırlamaktır. Küresel çete fani insana değil, kalıcı sisteme yatırım yapar.
AMAÇ ERDOĞAN'I BİTİRMEKTİ. VE BU AMAÇ HALA GEÇERLİ. ZATEN O YÜZDEN DURUM SAKAT.

Peki nedir bu amaç? "Bilmiyorum" lafını bir acizlik olarak zanneden insanlarla dolu bir toplumda yaşamamıza rağmen "bilmiyorum" diyorum, fakat akla gelen ilk tahmin elbette başkanlık sistemi.

AMACIN NE OLDUĞU ÇOK NET. ABD İTAATİ SEVER. İTAAT ETMEYEN GİDER. BU KADAR BASİT.

http://michaelsikkofield.blogspot.com.tr/2016/07/15-temmuz-2016-darbecigi.html?m=1

Comments

Murat AYGEN said…
Sn.ERDOĞAN'ın yürümekte olduğu yolun CELAL BAYAR YOLU olmadığını en ziyade NATO bünyesinde görev yapan Türk subayları duyumsamış olmalıdırlar [bkz: Beesley, A., “Turkey military purge ‘degraded’ Nato, says general” (title over full page) Erdogan crackdown news, Financial Times Europe, © The Financial Times Limited 2016 No.39,341, Thursday 08 December 2016, p.4].

Popular Posts