Günlerin Hızla Geçişi

Günler hızla geçiyor. Her geçen günde ne kazanıyoruz? İnsan bir günden ne kazanmayı bekler ki? Para kazanmayı başardıktan sonra. Eğer bir işi varsa işe gidip gelmekle ay sonunda ona bir maaş vereceklerinden parayı zaten kazanıyordur. Bu kişi her bir gün ne kazanıyor? Ne yönde ilerleme kaydediyor. Cebini doldurma yönünde. Amaç sadece bu bile olsa sorgulanır. Ne kadar kazanıyor ve bunu arttırmanın bir yolu yok mu diye sorulabilir. 

 Ancak asıl mesele şudur. Günler birer birer hızla geçiyor. Ben bir program yazıp millete kurmuşum, programda notlar kısmı var ve daha dün kurduğum programda 24 gün önce gönderilen not var. Demek ki birer birer 24 gün geçmiş. Nasıl geçti bu 24 adet gün? Ne kazandım her birinde? Ne kazanmayı isterdin ki? 

Günlerinin geçişinden mutsuz olan ve onların kazançsız geçtiğini düşünen biri bu konuları mevzu eder. Kazançsız geçtiğini düşünmesi kendi kazanç tanımlarına göre geldiği bir noktadır. 

O zaman bir günün kazançlı geçmesi nedir? Hiç kuşkusuz cevabı kişiden kişiye değişecek bir sorudur bu. Ancak ilerlemek herkesçe görülebilen bir sonuçtur. Gelişmelerin geneli herkesçe gelişmedir. Daha fazla yabancı kelime biliyor olmak, daha çok şınav çekebiliyor olmak, yaptığın bir şeyi eski yolu terkedip yeni bir metodla yapıyor olmak, bir kitap daha bitirmiş olmak hiçbir dikkate alınacak görüşe göre gerilemek olamaz. 

İlerlemek bunlar ve buna benzer şeyler ise ve kazanç ilerlemeye bağlı ise o zaman bir günün kazançlı geçmesi günün içinde bu ilerlemelerin olması demektir.

Comments

Popular Posts